diumenge, 24 de novembre del 2013

Banda Santa Cecília 2013

LA BANDA DELECTA EL PÚBLIC DE L'ATENEU AMB UN REPERTORI VARIAT I COMPLET


La Banda de l'AMCV va tancar la tarda de celebració de Santa Cecília amb un concert que va tenir de tot, des de sardanes fins a la Banda Sonora Original d'Star Wars.


Després de la trobada de corals de les sis de la tarda, li tocava el torn a la Banda de l'Agrupació. A les vuit del vespre van interpretar, durant gairebé dues hores, sis temes més un bis. El concert es va dividir en dues parts i al començament de la segona és va fer la tradicional presentació dels nous membres de la AMCV. Aquest any n'eren catorze, molts més de l'habitual. A part dels dotze músics dels quals he parlat anteriorment al bloc, s'han produït dues incorporacions d'última hora: el Raúl Bote amb el fagot i l'Arnau Pallarès a la tuba.
Gerard Pastor va dirigir el seu  4t concert
de Sta. Cecília amb l'AMCV.

Pel que fa al repertori, la primera part va tenir un repertori més clàssic. Per començar, la Banda va interpretar Rosa de Sant Jordi, una sardana de Fèlix Martínez i Comín. Tot seguit, es va canviar al ritme de pasdoble amb la obra Ateneo Musical de Mariano Puig. Per finalitzar la primera part va arribar un dels plats forts del concert. La Banda va tocar el Concert per a trompeta de Haydn i l'Eloi Vidal, trompeta membre de l'Agrupació, va interpretar el paper de solista.

A la segona part, la Banda va canviar totalment de registre. Aquarium va transportar al públic a l'atmosfera d'un aquari. Així ho volia transmetre el compositor, encara en actiu, Johan de Meij a l'escriure aquesta obra. Després va ser el torn d'Incantation and Dance. Una obra del més pur estil de música contemporània, de John Barnes Chance, un compositor que va morir amb només 40 anys i que és considerat com un mite d'aquesta música. Per acabar, la Banda va tocar un recull de temes de la BSO de la Guerra de les Galàxies de John Williams, la qual va ser la peça que més va agradar al públic, segons declaracions dels assistents a l'acabar el concert. El mateix públic va demanar un bis i la Banda va correspondre a la demanda amb una de les sardanes més conegudes, Girona m'enamora de Ricard Viladesau.

A l'acabar el concert, els membres de la Banda i de la Coral de l'AMCV amb acompanyants van celebrar el tradicional sopar de Santa Cecília amb la presència de l'alcaldessa i altres autoritats polítiques de Cerdanyola. El sopar va acabar en festa i els membre de l'Agrupació Musical van poder celebrar, fins a altes hores de la matinada, el seu dia, el dia dels músics.

 


Coral Santa Cecília 2013

LA TROBADA DE CORALS DE STA. CECÍLIA OMPLE L'ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ

Imatge de l'actuació final de les tres corals juntes

La Coral de l'AMCV va cantar junt amb el Cor Xera de Tarragona i la Coral de pares i mares de l'Escola Escaladei. Cada coral va interpretar quatre temes i al final tots els cors en van fer tres més conjuntament.


L'èxit de convocatòria va ser rotund i l'Església de Sant Martí de Cerdanyola es va quedar petita. El concert va començar a les sis de la tarda i va obrir la jornada musical de l'AMCV per celebrar Santa Cecília.

Imatge de l'actuació de la coral de l'AMCV
El Cor Xera va obrir el concert. Els tarragonins, dirigits per Mercè Peder van cantar temes com Cantares o Milonga sentimental. Seguidament, la Coral de pares i mares de l'Escaladei, dirigida per la Conxi Gil va interpretar un repertori caracteritzat per temes moderns com Bon dia dels Pets o Boig per tu de Sau. Finalment, els amfitrions, la Coral de l'AMCV va animar al públic amb coreografies. La coral dirigida per Manel Cubelles va cantar temes com O' nuit o Tu no sabe inglé.
Joel González va ser el pianista que va acompanyar totes les corals.

Molts dels membres de la Coral de l'Agrupació van assistir al concert de la Banda de l'Ateneu i també al posterior sopar i festa de l'AMCV, tradicional per Santa Cecília.


dilluns, 18 de novembre del 2013

Prèvia Coral Santa Cecília 2013

TROBADA DE CORALS PER CELEBRAR SANTA CECÍLIA

La coral de l'AMCV actuarà el pròxim dissabte 23 de novembre junt amb el cor Xera de Tarragona i el cor de pares i mares de l'Escola Escaladei.


El concert serà un dia després de la diada de Santa Cecília, patrona de la música. Les tres corals cantaran a les 18h a l'escenari predilecte de la coral de l'AMCV, l'església de Sant Martí. Mantenint la tradició de dia de la música, les entrades al concert seran gratuïtes.

A més a més, el concert tindrà una basant solidària ja que es realitzarà una recollida d'aliments per als més necessitats. També es vendrà loteria de Nadal entre altres activitats.

Acte seguit de la trobada de corals, la Banda de l'AMCV oferirà un concert a les 20h a l'Ateneu. Completaran així, una Santa Cecília maratoniana que acabarà amb un sopar de tots els membres i acompanyants de l'Agrupació, com és tradició, després del concert de la Banda.


Aquest és el cartell oficial del concert d'enguany, que ja comença a veure's pels carrers de la ciutat de Cerdanyola:

diumenge, 17 de novembre del 2013

Prèvia Banda Santa Cecília 2013

LA BANDA FARÀ EL TRADICIONAL CONCERT DE SANTA CECÍLIA EL PRÒXIM CAP DE SETMANA.

Un any més, la Banda de l'Agrupació Musical actuarà a l'Ateneu per celebrar el dia de la patrona de la música.


El dia exacte, però, serà el 23 de novembre, un dia després del de Santa Cecília, pel costum de fer el concert en dissabte. L'hora serà les 20h i, com sempre, l'entrada a l'Ateneu per escoltar el concert serà gratuïta, com mana la tradició de la diada.

Un any més, la Banda afronta un dels concerts més importants del seu calendari, el qual porta preparant des de l'inici del curs. La actuació tindrà dues parts i tancarà la tarda musical que proposa l'AMCV i que començarà a les 18h amb la trobada de corals a l'església de Sant Martí.

Un cop acabat el concert de la Banda, al voltant de les 22h, els membres i acompanyants de l'Agrupació, podran gaudir del sopar plegats, que ja s'ha fet tota una tradició en el dia més especial i important per a qualsevol músic, el dia de la música, Santa Cecília.


La següent és la imatge del cartell d'aquest any, que ja comença a estar pels càrrers de la ciutat de Cerdanyola del Vallès:

dilluns, 11 de novembre del 2013

Assaig Banda

Cap de setmana intens d'assajos per a la Banda

Aquest divendres i dissabte passat la Banda de l'Agrupació va efectuar un triple assaig per encarar amb força les últimes setmanes abans del concert de Santa Cecília.



Habitualment, els assajos de la Banda es realitzen cada divendres de les 20h a les 22:30h. Però el divendres de la setmana passada, dia de Tots Sants, no es va poder assajar. Per això i per anar més previstos de cara al concert de Santa Cecília, el director de la Banda, Gerard Pastor, i l'Agrupació van decidir aprofitar aquest cap de setmana per dur a terme tres assajos.

El primer dels tres, en horari normal de divendres al vespre, va tenir una assistència superior als 40 músics. El segon va ser tot just al matí següent, de les 11h a les 14h. El mateix dissabte, és va fer un assaig de tarda, de les 15:30h a les 18:30h. Aprofitant aquesta circumstància, l'Agrupació va organitzar un dinar de pizzes a la plaça de l'Ateneu abans d'afrontar l'assaig de la tarda, el qual va tenir un gran èxit. Aquest fet i molts altres al llarg del curs demostren el bon rotllo que hi ha, no només estem parlant d'un grup musical, sinó també d'un grup humà. D'altra banda, durant aquest doble assaig de dissabte, l'assistència es va moure al voltant dels 35 músics.

L'èxit d'assistència a aquest cap de setmana frenètic, va permetre a la Banda treballar a fons molts dels temes que sonaran el proper dissabte 23 de novembre a l'Ateneu de Cerdanyola pel concert de Santa Cecília. La diada dels músics és molt especial per a la Banda. És el primer concert important a l'Ateneu de cada curs i a més serveix per presentar públicament els nous membres de la Banda.
Properament, es publicaran al bloc més notícies sobre aquest concert.



diumenge, 10 de novembre del 2013

Nous membres Banda

12 músics més per a la banda

Fins a una dotzena de nous components de la banda s'han fet membres de l'AMCV al començar aquest nou curs musical.


Any rere any, l'Agrupació Musical segueix creixent. En concret, per al curs 2013-2014, la banda compta amb dotze noves incorporacions, gràcies a les quals, la banda ja disposa de 63 membres. Aquest curs, la majoria de reforços pertanyen al grup d'instruments de vent fusta, encara que la part de vent metall també tindrà les seves novetats.

La secció més reforçada serà la de clarinets, que comptarà amb fins a quatre nous músics. La primera en arribar va ser la Olga Alonso, el juliol passat. Una jove clarinetista de 19 anys amb onze anys d'experiència amb l'instrument i amb estudis musicals fins a 4t de Grau Mitjà. La resta es van incorporar el passat setembre. El Xavier Castaño, de 25 anys, va ser un d'ells. Fa set anys que toca el clarinet i va estudiar a l'Escola Municipal de Sant Quirze del Vallès. La tercera incorporació és el Marc Guisado. Aquest músic de 17 anys, en fa deu que toca el clarinet i actualment està estudiant 5è de Grau Mitjà. Per acabar, el més jove de tots és l'Ángel Pomar, de només 12 anys, però ja en fa quatre que toca l'instrument. Actualment, cursa 1r de Grau Mitjà a l'Escola Municipal Aulos, de Cerdanyola del Vallès.
Olga Alonso
Xavier Castaño












Marc Guisado
Ángel Pomar














També tindrà força cares noves la secció de saxos, que suma fins a tres nous saxos alts. Tots ells, han arribat a la banda aquest setembre. L'Andy Fernández és el de més experiència. Amb 18 anys, ha cursat fins a 6è de Grau Mitjà, el curs més alt d'aquest grau. Porta onze anys tocant el saxo. Les altre dues novetats són molt joves. La Dunia Vieitez, de 13 anys, estudia 2n de Grau Mitjà i fa cinc anys que toca l'instrument. I encara més jove és el Luis Sanjuán, de 12 anys, que porta quatre anys amb el saxo i cursa 1r de Grau Mitjà. Els dos estan estudiant a l'Aulos de Cerdanyola.
Andy Fernández
Dunia Vieitez
Luis Sanjuán













La secció de trompetes també incorpora nous músics. L'Albert Gallego va entrar l'hivern passat, però oficialment no s'ha fet membre fins aquest curs. Té 15 anys i en fa vuit que toca la trompeta. Està estudiant 4t de Grau Mitjà a l'Aulos. A l'Escola Municipal de Cerdanyola també estudia el Martí Mas, un altre joveníssim músic de 12 anys. En fa quatre que toca l'instrument, estudia 1r de Grau Mitjà i va entrar a la banda el passat mes d'octubre. Cal destacar, que el Martí, abans d'entrar com a músic, va col·laborar amb l'Agrupació Musical al ser la persona que va interpretar el nen de la pel·lícula "Up" durant el concert del castell de Sant Marçal del passat juliol, que tenia com a temàtica, pel·lícules de Disney.
image.png
Albert Gallego
Martí Mas













Per acabar, hi ha tres seccions més que tenen nous membres. A les flautes travesseres s'hi ha sumat la Berta Vidal, de 18 anys, ha estudiat fins a 6è de Grau Mitjà. Fa onze anys que toca la flauta i va arribar a la banda el setembre. També al mes de setembre es va incorporar l'Adrià Barja, el nou oboè de la banda. Té també 18 anys, en fa onze que toca l'intrument i té el títol de Grau Mitjà, exactament igual que la Berta. Finalment, el reforç més veterà d'aquest curs és el Vicenç Alumbreros, de 48 anys. El nou bombardí de l'Agrupació, va començar a tocar a la banda l'octubre del curs passat, però no se n'ha fet membre fins aquest curs. Va estudiar fins a 4t de Grau Mitjà i va començar amb el bombardí fa 34 anys, encara que va estar fins a 21 anys sense tocar-lo, així que té tretze anys d'experiència amb l'instrument.
Berta Vidal
Vicenç Alumbreros
Adrià Barja













Una curiositat estadística de les noves incorporacions és que quatre d'ells seran els primers músics de la història de l'AMCV nascuts al segle XXI. Són l'Ángel Pomar, el Luis Sanjuán, la Dunia Vieitez i el Martí Mas.
D'altra banda, tots els nous membres seran presentats oficialment al públic, com és tradició, el proper 23 de novembre. Serà al concert de Santa Cecília, que cada any fa la banda a l'Ateneu de Cerdanyola.