diumenge, 27 d’octubre del 2013

Història

UNA MICA D'HISTÒRIA PER COMENÇAR...

Foto de la Banda de l'any 1999

L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès va néixer a partir de la creació d'una de les seves formacions, la banda simfònica. 


L'abril de 1999, un grup d'unes 40 persones va oficialitzar el naixement de l'Agrupació com una associació musical sense afany de lucre, amb l'objectiu de d'ocupar el lloc musical en l'espai cultural de Cerdanyola. L'origen de l'Agrupació va ser la Banda Simfònica que hi havia a l'escola municipal de música AULOS. 

A partir de la seva oficialització, la Banda va anar agafant protagonisme a la ciutat amb diversos cercaviles com el de reis o el dels tres toms. De seguida, es van anar consolidant els concerts més importants del seu calendari: el de Sant Jordi, el de Santa Cecília, el de Cap d'any i el més important de tots, el del Castell de Sant Marçal. Aquest últim s'ha convertit en tota una tradició local i comarcal des de 2002.

Concert de la Banda a Palafrugell el 2012

Fora de Cerdanyola, la Banda també ha actuat a importants escenaris com el Palau de la Música el 2004 o l'Auditori de Barcelona el 2002 i el 2009. També ha tocat a la geografia espanyola i europea, a llocs com el País Basc, Navarra, Madrid, Gran Bretanya i França.

L'any 2004, es va incorporar a l'Agrupació la Coral, presentada al Palau de la Música. El seu concert més important del calendari és el de música sacra, des de 2008 per Setmana Santa, a l'església de Sant Martí de Cerdanyola. També ha col·laborat amb la Banda en alguns concerts del Castell de Sant Marçal.


Actualment, la Banda està formada per més de 60 músics i la Coral per uns 50 cantaires.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada