Santa Cecília 2013

LA BANDA DELECTA EL PÚBLIC DE L'ATENEU AMB UN REPERTORI VARIAT I COMPLET


La Banda de l'AMCV va tancar la tarda de celebració de Santa Cecília amb un concert que va tenir de tot, des de sardanes fins a la Banda Sonora Original d'Star Wars.


Després de la trobada de corals de les sis de la tarda, li tocava el torn a la Banda de l'Agrupació. A les vuit del vespre van interpretar, durant gairebé dues hores, sis temes més un bis. El concert es va dividir en dues parts i al començament de la segona és va fer la tradicional presentació dels nous membres de la AMCV. Aquest any n'eren catorze, molts més de l'habitual. A part dels dotze músics dels quals he parlat anteriorment al bloc, s'han produït dues incorporacions d'última hora: el Raúl Bote amb el fagot i l'Arnau Pallarès a la tuba.
Gerard Pastor va dirigir el seu  4t concert
de Sta. Cecília amb l'AMCV.

Pel que fa al repertori, la primera part va tenir un repertori més clàssic. Per començar, la Banda va interpretar Rosa de Sant Jordi, una sardana de Fèlix Martínez i Comín. Tot seguit, es va canviar al ritme de pasdoble amb la obra Ateneo Musical de Mariano Puig. Per finalitzar la primera part va arribar un dels plats forts del concert. La Banda va tocar el Concert per a trompeta de Haydn i l'Eloi Vidal, trompeta membre de l'Agrupació, va interpretar el paper de solista.

A la segona part, la Banda va canviar totalment de registre. Aquarium va transportar al públic a l'atmosfera d'un aquari. Així ho volia transmetre el compositor, encara en actiu, Johan de Meij a l'escriure aquesta obra. Després va ser el torn d'Incantation and Dance. Una obra del més pur estil de música contemporània, de John Barnes Chance, un compositor que va morir amb només 40 anys i que és considerat com un mite d'aquesta música. Per acabar, la Banda va tocar un recull de temes de la BSO de la Guerra de les Galàxies de John Williams, la qual va ser la peça que més va agradar al públic, segons declaracions dels assistents a l'acabar el concert. El mateix públic va demanar un bis i la Banda va correspondre a la demanda amb una de les sardanes més conegudes, Girona m'enamora de Ricard Viladesau.

A l'acabar el concert, els membres de la Banda i de la Coral de l'AMCV amb acompanyants van celebrar el tradicional sopar de Santa Cecília amb la presència de l'alcaldessa i altres autoritats polítiques de Cerdanyola. El sopar va acabar en festa i els membre de l'Agrupació Musical van poder celebrar, fins a altes hores de la matinada, el seu dia, el dia dels músics. 

 

---------------------------------------------------

LA TROBADA DE CORALS DE STA. CECÍLIA OMPLE L'ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ

Imatge de l'actuació final de les tres corals juntes

La Coral de l'AMCV va cantar junt amb el Cor Xera de Tarragona i la Coral de pares i mares de l'Escola Escaladei. Cada coral va interpretar quatre temes i al final tots els cors en van fer tres més conjuntament.


L'èxit de convocatòria va ser rotund i l'Església de Sant Martí de Cerdanyola es va quedar petita. El concert va començar a les sis de la tarda i va obrir la jornada musical de l'AMCV per celebrar Santa Cecília.

Imatge de l'actuació de la coral de l'AMCV
El Cor Xera va obrir el concert. Els tarragonins, dirigits per Mercè Peder van cantar temes com Cantares o Milonga sentimental. Seguidament, la Coral de pares i mares de l'Escaladei, dirigida per la Conxi Gil va interpretar un repertori caracteritzat per temes moderns com Bon dia dels Pets o Boig per tu de Sau. Finalment, els amfitrions, la Coral de l'AMCV va animar al públic amb coreografies. La coral dirigida per Manel Cubelles va cantar temes com O' nuit o Tu no sabe inglé.
Joel González va ser el pianista que va acompanyar totes les corals.

Molts dels membres de la Coral de l'Agrupació van assistir al concert de la Banda de l'Ateneu i també al posterior sopar i festa de l'AMCV, tradicional per Santa Cecília.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada