diumenge, 29 de desembre del 2013

Resum 2013

2013, un any d'èxits per a l'AMCV

El passat 22 de desembre, amb el Concert de Nadal, l'AMCV va tancar un any 2013 de molta activitat i èxit per a l'Agrupació.


L'any 2013 ens ha deixat grans actuacions per al record, tan de la Coral com de la Banda. Ambdues formacions segueixen en progressió ascendent i van creixent tan en nombre com en qualitat musical.

El 2013 va començar amb l'Espai A com a conjunt de concerts destacats. La Banda va ser triada per oferir una sèrie d'actuacions amb la temàtica de música del continent d'Amèrica. Per la seva banda, la Coral va oferir, ja al mes d'Abril, el seu tradicional Concert de música Sacra, que va omplir l'Església de Sant Martí de Cerdanyola. També al mes d'Abril tan Coral com Banda van oferir el Concert de Sant Jordi i, pocs dies després, la Banda va repetir el repertori fet a l'Espai A a les Festes del Roser de Maig, perquè els ciutadans de la seva ciutat també poguessin gaudir d'aquest concert.

La primera part de l'any es va tancar a finals de juny amb el Concert del Castell de Sant Marçal, el més important de l'any. La Banda i la Coral van actuar conjuntament amb un grup de teatre. La temàtica d'aquest any va ser "Un castell de fantasia", on es van interpretar cançons de Disney que van transportar el públic a la seva infància, o a la dels seus fills.

La segona part de l'any va destacar pel doble Concert de Santa Cecília, primer per part de la Coral a l'Església de Sant Martí, i després per part de la Banda a l'Ateneu de Cerdanyola. L'any 2013 de l'AMCV, es va tancar la setmana passada amb el Concert de Nadal, ofert conjuntament per la Banda i la Coral a l'Ateneu.


dimarts, 24 de desembre del 2013

Reaccions Concert Nadal

El públic va sortir més content que mai del Concert de Nadal

Fotografia del públic que va fer el director Gerard Pastor en una de les seves bromes

A l'acabar el concert del passat diumenge, molts dels assistents van valorar l'actuació de l'AMCV com una de les millors que recorden per Nadal.


El tradicional Concert de Nadal de l'Ateneu va tenir un gran èxit en el públic, que va valorar tant la qualitat musical com la diversió a partir de les bromes que es van fer. Les reaccions de la gent van ser tan positives que, al final del concert, fins i tot es van animar a picar de mans en les últimes cançons que la Coral i la Banda van interpretar conjuntament.

El públic, a banda de la qualitat musical, va destacar l'ambient nadalenc que tan bé va saber crear l'AMCV. La Coral li va posar la màgia, la elegància nadalenca, i la Banda li va posar l'humor i les bromes, sobretot el seu director Gerard Pastor, que va treure somriure's constants al públic de l'Ateneu.

Per tant, l'any 2013 s'acaba amb molt bones vibracions, cosa que carrega a l'AMCV d'energia per afrontar el proper 2014.



diumenge, 22 de desembre del 2013

Concert Nadal AMCV

L'esperit nadalenc i l'humor predominen en el Concert de Nadal

La Coral i la Banda de l'AMCV han actuat, com és tradició, en el Concert de Nadal que organitzen cada any a l'Ateneu de Cerdanyola.


Aquesta tarda a les 18:30h, l'Ateneu s'ha omplert de gom a gom per presenciar el Concert de Nadal de l'AMCV. El públic ha sobrepassat l'aforament del teatre cerdanyolenc i algunes persones han hagut de veure el concert dempeus. Amb aquest ambient espectacular, la Coral primer i la Banda després han interpretat un concert que ha tingut tant la màgia del nadal, com l'humor i les bromes típiques, imitant el famós concert d'any nou de Viena.

El concert ha durat unes dues hores i s'ha dividit en dues parts. La Coral ha estat la protagonista de la primera. La formació cantaire ha interpretat diversos temes nadalencs, la majoria molt coneguts, com Allà en un pessebre, Santa nit, El noi de la mare o Joia en el món. Amb aquesta última nadala, la Coral dirigida per Manel Cubeles ha tancat la seva actuació, amb la qual s'ha arribat al descans del concert.

A la segona part, ha arribat el torn de la Banda. La formació musical ha combinat temes tradicionals nadalencs com El Danubi blau, Lyric Waltz o la Marxa de Radetsky, amb temes no tan tradicionals de Nadal com When you wish upon a star de la pel·lícula Pinocho, però que li han seguit donant la mateixa màgia nadalenca al concert. En aquest últim tema, la Banda ha tocat, junt amb la Coral, acompanyant el cantant solista Óscar Domínguez, que també ha cantat el White Chrismas. A més, emulant el Concert d'any nou de la Filharmònica de Viena, el director Gerard Pastor, acompanyat per la Banda, han fet diverses bromes i monòlegs humorístics relacionats amb la música en mig del concert, amb els quals el públic no ha pogut parar de riure.

El concert s'ha tancat amb la Coral i la Banda juntes interpretant el Fum fum fum. Amb l'actuació d'avui, ambdues formacions de l'AMCV tanquen l'any 2013. En els pròxims dies, s'aturen els assajos degut a les vacances nadalenques, però l'AMCV reprendrà la seva activitat la nit de reis, on actuarà la Banda, encara que això ja serà l'any vinent, el 2014.



dissabte, 21 de desembre del 2013

Concert Nadal Banda Ripollet

Ripollet gaudeix del Nadal amb la Banda de l'AMCV



La Banda de Cerdanyola va ser l'encarregada d'actuar en el concert de Nadal que organitza la ciutat veïna, Ripollet


La formació dirigida per Gerard Pastor va oferir un repertori típic nadalenc. El Teatre Ripollet, amb una acústica excel·lent, va rebre la Banda de l'AMCV ahir 20 desembre a les 21:00h. El concert, de poc menys de dues hores, es va dividir en dues parts.

A la primera part, van sonar temes com el Lyric Waltz, la Suite del Trencanous dividida en diversos moviments, o El Danubi blau entre altres. L'ambient nadalenc va seguir a la segona part, però abans es va fer un descans de 10 minuts.

El concert es va reprendre a la segona part amb temes com El Ratpenat o White Chrismas. A l'acabament del concert, davant els aplaudiments del públic, la Banda va oferir un bis i va interpretar el Fum fum fum, que va animar al públic del Teatre, els quals amb cops de mà al ritme de la música també van acabar participant del concert.

Cal recordar que el d'ahir no és l'únic concert nadalenc que la Banda farà aquest any. Demà mateix, junt amb la coral, el conjunt de l'AMCV oferirà el tradicional Concert de Nadal de Cerdanyola del Vallès a l'Ateneu.



dilluns, 16 de desembre del 2013

Concert Coral a la Parròquia de la Puríssima

La Coral ha gaudit d'una acústica espectacular a la Parròquia de la Puríssima

Foto: purissimasabadell.org

La formació cantaire de l'AMCV ha cantat aquest vespre com a convidada del concert de Nadal de la Coral La Indústria de Sabadell.


La Coral de l'AMCV ha tingut l'honor d'acompanyar a una formació musical amb 126 anys d'història. La Coral La Indústria ha organitzar el seu concert de Nadal en un marc incomparable, La Parròquia de la Puríssima, amb una acústica esplèndida. La imponent Parròquia sabadellenca ha encantat als membres de l'AMCV. Els assistents al concert, que han omplert la meitat de l'aforament, han pogut gaudir d'aquestes característiques que fan de la Parròquia de la Puríssima un lloc esplèndid per a la música.

Com demanava la ocasió, el repertori d'ambdues corals ha estat ple de cançons típiques nadalenques. La coral cerdanyolenca ha cantat peces com Allà en un pessebre, Santa Nit o Festejos de Navidad. Mentre que els cantaires de Sabadell han interpretat nadales com Ha nascut el Déu infant, Dormiu bon Jesuset o Som el dia de Nadal. A més, el concert ha finalitzat també amb nadales típiques cantades per les dues corals juntes: Noi de la mare i Joia en el món.

Tot i això, aquesta tarda no només s'han sentit nadales. La Coral de l'AMCV també ha interpretat cançons com Tu no sabé inglé o Tres cantos nativos de los indios Krao. I per la seva banda, La Indústria ha cantat altres temes no nadalencs com Cançó de bres per una princesa negra.

El director de la Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola ha estat, com sempre, el Manel Cubeles. D'altra banda, Mercè Pérez ha dirigit la Coral anfitriona que, a més a més, ha estat acompanyada al piano per la Marta Izard.


diumenge, 15 de desembre del 2013

Assajos Banda Nadal

Triple assaig de la Banda per preparar les dues actuacions nadalenques 

Foto: Óscar Domínguez Jurado

Segon cap de setmana intens de la temporada. Aquest cop era per preparar els dos concerts de Nadal de la setmana que ve a Ripollet i a Cerdanyola.


dimecres, 11 de desembre del 2013

Taula rodona corrupció - UAB

Ramon Miravitllas: “Perquè sempre guanyen els poderosos?”


El professor  Miravitllas, l’ex diputada del PPC Nebrera i el jurista Vidal van criticar la corrupció i la seva permissivitat a la nostra societat.     


Miravitllas i els seus dos companys van intentar explicar, ahir dilluns en una taula rodona, el perquè de la corrupció en massa de la nostra societat. Cadascú amb la seva opinió, van parlar de quin paper juguen els mitjans de comunicació, la justícia, els polítics i la pròpia societat en aquestes trames. Van defensar que, molt o poc, tots són partícips del context de corruptela que vivim.

Al parlar del mitjans de comunicació, Miravitllas va destacar la subordinació constant d’aquests respecte les elits poderoses. Nebrera va secundar-ho, destacant la importància i la responsabilitat dels mitjans, mentre que Vidal va demanar la màxima imparcialitat. Pel que fa al paper de la justícia, el Ramon va criticar-la: “La justícia espanyola no es ven, es regala als amics polítics” i va llançar la pregunta de “Perquè sempre guanyen els poderosos?”. En canvi, Santiago Vidal va defensar el seu gremi, tot i que va reconèixer alguns problemes com el de la lentitud.

A més, constantment, els tres protagonistes van estar comparant la diferència de la societat i la cultura política del nord d’Europa amb la del sud. Al nord gairebé ningú defrauda a hisenda i els casos de corrupció polítics són castigats molt durament, mentre que al sud és tot el contrari. Miravitllas va afirmar que s’ha arribat al punt que “O fem una teràpia a aquest sistema o, directament, canviem el sistema”.

Aquesta taula rodona va tenir lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Comunicació de la UAB, ahir dilluns 9 de desembre. L’acte també va servir perquè el professor Miravitllas fes una petita presentació del seu nou llibre La conjura dels corruptes. El llibre parla precisament del tema que es va debatre i tant Nebrera com Vidal també van citar-lo en alguna ocasió per recolzar els seus arguments. 


diumenge, 8 de desembre del 2013

Prèvia Concert Coral a la Parròquia de la Puríssima

La Coral també tindrà doble "bolo" per Nadal


La formació cantaire de l'AMCV serà la coral convidada en el concert de Nadal de la Coral La Indústria de Sabadell. 



La Banda de l'Agrupació Musical no serà l'única que farà dues actuacions per Nadal. A més a més del concert nadalenc de l'Ateneu, la Coral de l'Agrupació Musical també cantarà a la capital vallesana. Serà el proper diumenge 15 de desembre a les 18:00h, a la Parròquia de la Puríssima.


dilluns, 2 de desembre del 2013

Assajos concert Nadal AMCV

I ARA VE NADAL...



Coral i Banda de l'AMCV encaren la recta final d'assajos de l'any per preparar el concert de Nadal, després de l'èxit de Santa Cecília.


Com cada any, l'Agrupació Musical farà el tradicional concert de Nadal a l'Ateneu. Serà el diumenge 22 de desembre a les 19h i es composarà de dues parts. En la primera cantarà la Coral i en la segona tocarà la Banda. Per aquest motiu, Coral i Banda ja s'han posat en marxa amb els assajos corresponents.

En el cas de la Banda, el calendari de Nadal serà el més atapeït. La formació musical farà fins a tres actuacions durant les vacances de Nadal. A part del concert ja citat de l'Ateneu, el dia 20 de desembre tocaran al Teatre Auditori de Ripollet a les 22h i, posteriorment, participaran com sempre a la rua de reis de Cerdanyola del dia 5 de gener. Per tot això, es realitzarà un intensiu d'assajos el 13, 14 i 15 de desembre, a més d'altres assajos just abans de cada concert.


diumenge, 1 de desembre del 2013

Banda 30è aniversari Ateneu

LA BANDA PARTICIPA EN LA CELEBRACIÓ DEL 30è ANIVERSARI DE L'ATENEU


La Banda de l'AMCV va protagonitzar un dels últims actes del dia de l'aniversari de l'Ateneu. El centre cultural més important de Cerdanyola complia 30 anys i ho va celebrar amb un diada plena d'activitats infantils, de dansa, culturals, musicals, etc. No podia faltar el concert de la Banda de l'Agrupació Musical, que assaja i fa la majoria dels seus concerts importants a l'Ateneu des de ja fa uns quants anys.

El concert de la Banda va ser a les 19h de la tarda i va tenir una duració d'una hora. El repertori va ser el mateix que el de Santa Cecília de la setmana passada, amb la excepció que no es va tocar ni Incantation and Dance, ni el Concert per a trompeta de Haydn, degut al menor temps del concert. Sí que es van tocar, i en aquest ordre, Ateneo Musical de Mariano Puig, Rosa de Sant Jordi de Fèlix Martínez i Comín, Aquarium de Johan de Meij, el recull de temes de la BSO de la Guerra de les Galàxies de John Williams i Girona m'enamora de Ricard Viladesau.
Raul Viana va substituir a Gerard Pastor com a director

L'assistència de públic va ser més aviat pobre, tot i que l'entrada era gratuïta. No es va arribar als 50 espectador, fet que posa en dubte l'eficàcia de la publicitat que l'Ateneu va fer del concert. Una setmana enrere, les butaques estaven molt més plenes en el concert de Santa Cecília, amb tres quarts d'entrada. Tot i això, el poc públic que hi havia va gaudir tan del concert que, fins i tot, va demanar un bis. La Banda va correspondre repetint la part final del recull de temes de la BSO de la Guerra de les Galàxies.

També és destacable que el director de la Banda, Gerard Pastor, no va poder dirigir el concert per la seva recent paternitat. En el seu lloc, el va substituir Raül Viana.



diumenge, 24 de novembre del 2013

Banda Santa Cecília 2013

LA BANDA DELECTA EL PÚBLIC DE L'ATENEU AMB UN REPERTORI VARIAT I COMPLET


La Banda de l'AMCV va tancar la tarda de celebració de Santa Cecília amb un concert que va tenir de tot, des de sardanes fins a la Banda Sonora Original d'Star Wars.


Després de la trobada de corals de les sis de la tarda, li tocava el torn a la Banda de l'Agrupació. A les vuit del vespre van interpretar, durant gairebé dues hores, sis temes més un bis. El concert es va dividir en dues parts i al començament de la segona és va fer la tradicional presentació dels nous membres de la AMCV. Aquest any n'eren catorze, molts més de l'habitual. A part dels dotze músics dels quals he parlat anteriorment al bloc, s'han produït dues incorporacions d'última hora: el Raúl Bote amb el fagot i l'Arnau Pallarès a la tuba.
Gerard Pastor va dirigir el seu  4t concert
de Sta. Cecília amb l'AMCV.

Pel que fa al repertori, la primera part va tenir un repertori més clàssic. Per començar, la Banda va interpretar Rosa de Sant Jordi, una sardana de Fèlix Martínez i Comín. Tot seguit, es va canviar al ritme de pasdoble amb la obra Ateneo Musical de Mariano Puig. Per finalitzar la primera part va arribar un dels plats forts del concert. La Banda va tocar el Concert per a trompeta de Haydn i l'Eloi Vidal, trompeta membre de l'Agrupació, va interpretar el paper de solista.

A la segona part, la Banda va canviar totalment de registre. Aquarium va transportar al públic a l'atmosfera d'un aquari. Així ho volia transmetre el compositor, encara en actiu, Johan de Meij a l'escriure aquesta obra. Després va ser el torn d'Incantation and Dance. Una obra del més pur estil de música contemporània, de John Barnes Chance, un compositor que va morir amb només 40 anys i que és considerat com un mite d'aquesta música. Per acabar, la Banda va tocar un recull de temes de la BSO de la Guerra de les Galàxies de John Williams, la qual va ser la peça que més va agradar al públic, segons declaracions dels assistents a l'acabar el concert. El mateix públic va demanar un bis i la Banda va correspondre a la demanda amb una de les sardanes més conegudes, Girona m'enamora de Ricard Viladesau.

A l'acabar el concert, els membres de la Banda i de la Coral de l'AMCV amb acompanyants van celebrar el tradicional sopar de Santa Cecília amb la presència de l'alcaldessa i altres autoritats polítiques de Cerdanyola. El sopar va acabar en festa i els membre de l'Agrupació Musical van poder celebrar, fins a altes hores de la matinada, el seu dia, el dia dels músics.

 


Coral Santa Cecília 2013

LA TROBADA DE CORALS DE STA. CECÍLIA OMPLE L'ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ

Imatge de l'actuació final de les tres corals juntes

La Coral de l'AMCV va cantar junt amb el Cor Xera de Tarragona i la Coral de pares i mares de l'Escola Escaladei. Cada coral va interpretar quatre temes i al final tots els cors en van fer tres més conjuntament.


L'èxit de convocatòria va ser rotund i l'Església de Sant Martí de Cerdanyola es va quedar petita. El concert va començar a les sis de la tarda i va obrir la jornada musical de l'AMCV per celebrar Santa Cecília.

Imatge de l'actuació de la coral de l'AMCV
El Cor Xera va obrir el concert. Els tarragonins, dirigits per Mercè Peder van cantar temes com Cantares o Milonga sentimental. Seguidament, la Coral de pares i mares de l'Escaladei, dirigida per la Conxi Gil va interpretar un repertori caracteritzat per temes moderns com Bon dia dels Pets o Boig per tu de Sau. Finalment, els amfitrions, la Coral de l'AMCV va animar al públic amb coreografies. La coral dirigida per Manel Cubelles va cantar temes com O' nuit o Tu no sabe inglé.
Joel González va ser el pianista que va acompanyar totes les corals.

Molts dels membres de la Coral de l'Agrupació van assistir al concert de la Banda de l'Ateneu i també al posterior sopar i festa de l'AMCV, tradicional per Santa Cecília.


dilluns, 18 de novembre del 2013

Prèvia Coral Santa Cecília 2013

TROBADA DE CORALS PER CELEBRAR SANTA CECÍLIA

La coral de l'AMCV actuarà el pròxim dissabte 23 de novembre junt amb el cor Xera de Tarragona i el cor de pares i mares de l'Escola Escaladei.


El concert serà un dia després de la diada de Santa Cecília, patrona de la música. Les tres corals cantaran a les 18h a l'escenari predilecte de la coral de l'AMCV, l'església de Sant Martí. Mantenint la tradició de dia de la música, les entrades al concert seran gratuïtes.

A més a més, el concert tindrà una basant solidària ja que es realitzarà una recollida d'aliments per als més necessitats. També es vendrà loteria de Nadal entre altres activitats.

Acte seguit de la trobada de corals, la Banda de l'AMCV oferirà un concert a les 20h a l'Ateneu. Completaran així, una Santa Cecília maratoniana que acabarà amb un sopar de tots els membres i acompanyants de l'Agrupació, com és tradició, després del concert de la Banda.


Aquest és el cartell oficial del concert d'enguany, que ja comença a veure's pels carrers de la ciutat de Cerdanyola:

diumenge, 17 de novembre del 2013

Prèvia Banda Santa Cecília 2013

LA BANDA FARÀ EL TRADICIONAL CONCERT DE SANTA CECÍLIA EL PRÒXIM CAP DE SETMANA.

Un any més, la Banda de l'Agrupació Musical actuarà a l'Ateneu per celebrar el dia de la patrona de la música.


El dia exacte, però, serà el 23 de novembre, un dia després del de Santa Cecília, pel costum de fer el concert en dissabte. L'hora serà les 20h i, com sempre, l'entrada a l'Ateneu per escoltar el concert serà gratuïta, com mana la tradició de la diada.

Un any més, la Banda afronta un dels concerts més importants del seu calendari, el qual porta preparant des de l'inici del curs. La actuació tindrà dues parts i tancarà la tarda musical que proposa l'AMCV i que començarà a les 18h amb la trobada de corals a l'església de Sant Martí.

Un cop acabat el concert de la Banda, al voltant de les 22h, els membres i acompanyants de l'Agrupació, podran gaudir del sopar plegats, que ja s'ha fet tota una tradició en el dia més especial i important per a qualsevol músic, el dia de la música, Santa Cecília.


La següent és la imatge del cartell d'aquest any, que ja comença a estar pels càrrers de la ciutat de Cerdanyola del Vallès:

dilluns, 11 de novembre del 2013

Assaig Banda

Cap de setmana intens d'assajos per a la Banda

Aquest divendres i dissabte passat la Banda de l'Agrupació va efectuar un triple assaig per encarar amb força les últimes setmanes abans del concert de Santa Cecília.



Habitualment, els assajos de la Banda es realitzen cada divendres de les 20h a les 22:30h. Però el divendres de la setmana passada, dia de Tots Sants, no es va poder assajar. Per això i per anar més previstos de cara al concert de Santa Cecília, el director de la Banda, Gerard Pastor, i l'Agrupació van decidir aprofitar aquest cap de setmana per dur a terme tres assajos.

El primer dels tres, en horari normal de divendres al vespre, va tenir una assistència superior als 40 músics. El segon va ser tot just al matí següent, de les 11h a les 14h. El mateix dissabte, és va fer un assaig de tarda, de les 15:30h a les 18:30h. Aprofitant aquesta circumstància, l'Agrupació va organitzar un dinar de pizzes a la plaça de l'Ateneu abans d'afrontar l'assaig de la tarda, el qual va tenir un gran èxit. Aquest fet i molts altres al llarg del curs demostren el bon rotllo que hi ha, no només estem parlant d'un grup musical, sinó també d'un grup humà. D'altra banda, durant aquest doble assaig de dissabte, l'assistència es va moure al voltant dels 35 músics.

L'èxit d'assistència a aquest cap de setmana frenètic, va permetre a la Banda treballar a fons molts dels temes que sonaran el proper dissabte 23 de novembre a l'Ateneu de Cerdanyola pel concert de Santa Cecília. La diada dels músics és molt especial per a la Banda. És el primer concert important a l'Ateneu de cada curs i a més serveix per presentar públicament els nous membres de la Banda.
Properament, es publicaran al bloc més notícies sobre aquest concert.



diumenge, 10 de novembre del 2013

Nous membres Banda

12 músics més per a la banda

Fins a una dotzena de nous components de la banda s'han fet membres de l'AMCV al començar aquest nou curs musical.


Any rere any, l'Agrupació Musical segueix creixent. En concret, per al curs 2013-2014, la banda compta amb dotze noves incorporacions, gràcies a les quals, la banda ja disposa de 63 membres. Aquest curs, la majoria de reforços pertanyen al grup d'instruments de vent fusta, encara que la part de vent metall també tindrà les seves novetats.

La secció més reforçada serà la de clarinets, que comptarà amb fins a quatre nous músics. La primera en arribar va ser la Olga Alonso, el juliol passat. Una jove clarinetista de 19 anys amb onze anys d'experiència amb l'instrument i amb estudis musicals fins a 4t de Grau Mitjà. La resta es van incorporar el passat setembre. El Xavier Castaño, de 25 anys, va ser un d'ells. Fa set anys que toca el clarinet i va estudiar a l'Escola Municipal de Sant Quirze del Vallès. La tercera incorporació és el Marc Guisado. Aquest músic de 17 anys, en fa deu que toca el clarinet i actualment està estudiant 5è de Grau Mitjà. Per acabar, el més jove de tots és l'Ángel Pomar, de només 12 anys, però ja en fa quatre que toca l'instrument. Actualment, cursa 1r de Grau Mitjà a l'Escola Municipal Aulos, de Cerdanyola del Vallès.
Olga Alonso
Xavier Castaño












Marc Guisado
Ángel Pomar














També tindrà força cares noves la secció de saxos, que suma fins a tres nous saxos alts. Tots ells, han arribat a la banda aquest setembre. L'Andy Fernández és el de més experiència. Amb 18 anys, ha cursat fins a 6è de Grau Mitjà, el curs més alt d'aquest grau. Porta onze anys tocant el saxo. Les altre dues novetats són molt joves. La Dunia Vieitez, de 13 anys, estudia 2n de Grau Mitjà i fa cinc anys que toca l'instrument. I encara més jove és el Luis Sanjuán, de 12 anys, que porta quatre anys amb el saxo i cursa 1r de Grau Mitjà. Els dos estan estudiant a l'Aulos de Cerdanyola.
Andy Fernández
Dunia Vieitez
Luis Sanjuán













La secció de trompetes també incorpora nous músics. L'Albert Gallego va entrar l'hivern passat, però oficialment no s'ha fet membre fins aquest curs. Té 15 anys i en fa vuit que toca la trompeta. Està estudiant 4t de Grau Mitjà a l'Aulos. A l'Escola Municipal de Cerdanyola també estudia el Martí Mas, un altre joveníssim músic de 12 anys. En fa quatre que toca l'instrument, estudia 1r de Grau Mitjà i va entrar a la banda el passat mes d'octubre. Cal destacar, que el Martí, abans d'entrar com a músic, va col·laborar amb l'Agrupació Musical al ser la persona que va interpretar el nen de la pel·lícula "Up" durant el concert del castell de Sant Marçal del passat juliol, que tenia com a temàtica, pel·lícules de Disney.
image.png
Albert Gallego
Martí Mas













Per acabar, hi ha tres seccions més que tenen nous membres. A les flautes travesseres s'hi ha sumat la Berta Vidal, de 18 anys, ha estudiat fins a 6è de Grau Mitjà. Fa onze anys que toca la flauta i va arribar a la banda el setembre. També al mes de setembre es va incorporar l'Adrià Barja, el nou oboè de la banda. Té també 18 anys, en fa onze que toca l'intrument i té el títol de Grau Mitjà, exactament igual que la Berta. Finalment, el reforç més veterà d'aquest curs és el Vicenç Alumbreros, de 48 anys. El nou bombardí de l'Agrupació, va començar a tocar a la banda l'octubre del curs passat, però no se n'ha fet membre fins aquest curs. Va estudiar fins a 4t de Grau Mitjà i va començar amb el bombardí fa 34 anys, encara que va estar fins a 21 anys sense tocar-lo, així que té tretze anys d'experiència amb l'instrument.
Berta Vidal
Vicenç Alumbreros
Adrià Barja













Una curiositat estadística de les noves incorporacions és que quatre d'ells seran els primers músics de la història de l'AMCV nascuts al segle XXI. Són l'Ángel Pomar, el Luis Sanjuán, la Dunia Vieitez i el Martí Mas.
D'altra banda, tots els nous membres seran presentats oficialment al públic, com és tradició, el proper 23 de novembre. Serà al concert de Santa Cecília, que cada any fa la banda a l'Ateneu de Cerdanyola.


diumenge, 27 d’octubre del 2013

Concert 15è aniversari

LA BANDA I LA CORAL ACTUARAN L'ANY QUE VE A L'AUDITORI DE BARCELONA

Foto: auditori.cat

El 26 d'abril de 2014, l'AMCV farà un concert a un dels escenaris més emblemàtics de Catalunya. L'actuació servirà per celebrar el 15è aniversari de l'Agrupació Musical.


La notícia es va confirmar oficialment el divendres passat 25 d'octubre per la seva pàgina de facebook. L'hora del concert serà les 19:30 i el repertori encara està per descobrir, però el que ja està confirmat és que el concert estarà dividit en dues parts. En la primera tocarà en solitari la Banda i en la segona actuaran en conjunt les dues formacions de l'Agrupació, Banda i Coral.

L'escenari de l'actuació serà molt especial per a la Banda, ja que serà a la sala Oriol Martorell de l'Auditori de Barcelona (la que apareix en la imatge superior). Aquesta sala és una de les més gran de l'Auditori, amb una capacitat per a gairebé 600 espectadors. Tot i això, no serà la primera vegada que la Banda tocarà a l'Auditori. Ja ho va fer en dues ocasions anteriors, l'any 2002 i a l'any 2009, en el Festival de Bandes de Música Catalanes.

El concert commemorarà els 15 anys de la fundació de l'Agrupació Musical, que es va produir l'abril de 1999. A més a més, com que la Coral es va incorporar a l'AMCV el 2004, l'actuació també servirà per celebrar el seu 10è aniversari, així com el 15è aniversari de la Banda, formació fundadora. L'esdeveniment serà just tres dies després de la diada de Sant Jordi, data molt especial per a la Banda i l'Agrupació, ja que el 23 d'abril de 1999, va ser el dia exacte de la creació de l'AMCV.

En les properes setmanes, seguiré informant sobre les novetats d'aquesta gran notícia per a l'AMCV.


Història

UNA MICA D'HISTÒRIA PER COMENÇAR...

Foto de la Banda de l'any 1999

L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès va néixer a partir de la creació d'una de les seves formacions, la banda simfònica. 


L'abril de 1999, un grup d'unes 40 persones va oficialitzar el naixement de l'Agrupació com una associació musical sense afany de lucre, amb l'objectiu de d'ocupar el lloc musical en l'espai cultural de Cerdanyola. L'origen de l'Agrupació va ser la Banda Simfònica que hi havia a l'escola municipal de música AULOS. 

A partir de la seva oficialització, la Banda va anar agafant protagonisme a la ciutat amb diversos cercaviles com el de reis o el dels tres toms. De seguida, es van anar consolidant els concerts més importants del seu calendari: el de Sant Jordi, el de Santa Cecília, el de Cap d'any i el més important de tots, el del Castell de Sant Marçal. Aquest últim s'ha convertit en tota una tradició local i comarcal des de 2002.

Concert de la Banda a Palafrugell el 2012

Fora de Cerdanyola, la Banda també ha actuat a importants escenaris com el Palau de la Música el 2004 o l'Auditori de Barcelona el 2002 i el 2009. També ha tocat a la geografia espanyola i europea, a llocs com el País Basc, Navarra, Madrid, Gran Bretanya i França.

L'any 2004, es va incorporar a l'Agrupació la Coral, presentada al Palau de la Música. El seu concert més important del calendari és el de música sacra, des de 2008 per Setmana Santa, a l'església de Sant Martí de Cerdanyola. També ha col·laborat amb la Banda en alguns concerts del Castell de Sant Marçal.


Actualment, la Banda està formada per més de 60 músics i la Coral per uns 50 cantaires.


diumenge, 20 d’octubre del 2013

Conferència Antoni Bassas

Antoni Bassas inaugura el curs 13-14 demanant esperança i esforç

Imatge de la conferència d'Antoni Bassas

El periodista català va oferir una conferència titulada “Periodista: una veu i una mirada”. Es va realitzar el dilluns 7 d’octubre al matí a l’aula magna de la facultat de comunicació, on sobretot alumnes, però també professors i treballadors, van poder sentir, de primera mà, a un dels periodistes més qualificats de Catalunya. A més, el degà i el rector van presentar i concloure l’acte respectivament.


Esperança i treball dur. Així es podrien definir els consells que Antoni Bassas va dirigir a tots els alumnes que van deixar petita la sala d’actes de la facultat. D’humor tampoc en va faltar i l’Antoni va provocar rialles constants a la sala amb comentaris enginyosos i bromes, que van donar-li un toc informal i proper a l’acte. Tot i això, quan la situació requeria seriositat així va ser. Com per exemple, per parlar de la preocupació, per a ell exagerada, que s’ha estès en les generacions d’estudiants de periodisme. Bassas va reconèixer la difícil tasca actual de trobar feina en el periodisme, però va recordar que aquesta dificultat l’han patida totes les generacions, i se n’han acabat sortint. Els estudiants no poden caure en aquest victimisme i han de sobreposar-se amb esperança, esforç i treball, que acabaran donant els seus fruits.

Antoni Bassas també va aprofundir en l’estil i la manera de fer periodisme. Va destacar la necessitat que té el periodista de buscar un criteri propi, com va dir, de "tenir una veu pròpia". I, recolzant-se amb les idees d'Orwell va exposar les preguntes bàsiques que s'ha de fer un periodista per informar correctament. La primera de totes: "Què estic intentant dir?". I la segona: "Això per a qui és?". I a part d'aquestes, altres preguntes importants com: "Amb quines paraules ho he d'expressar?", "Ho puc fer més curt?", o "Li agradarà i ho entendrà el lector?". A més, Bassas va destacar i reforçar la idea periodística de buscar la senzillesa i la brevetat. Agafant de nou les idees d'Orwell, "anar a lo senzill", "parlar curt i clar".

Durant la conferència, entre el seu discurs i les respostes a les preguntes, el periodista barceloní també va fer un petit repàs a la seva carrera professional. Passant pels seus inicis a Catalunya Radio, a la retransmissió d'en Puyal, fins a arribar a la seva etapa de corresponsal als Estats Units on va estar fins aquest curs, que s'ha incorporat al diari Ara. Precisament sobre els seus anys als E.E.U.U., Bassas va destacar la seva gran facilitat dels seus habitants per parlar en públic, cosa que, segons va dir, es treballa des de ben petit a l'escola. També va remarcar molt positivament la gran actitud emprenedora i competitiva que tenen, però va reconèixer que portada a l'extrem pot esdevenir un característica negativa. La obsessió per no perdre espectadors o oients i evitar el zapping, fa que moltes vegades el seu ritme informatiu sigui excessiu.


Un cop el convidat va finalitzar la seva exposició, va haver-hi un llarg torn de preguntes que fins i tot es va haver de tallar, perquè no hi havia temps per més. En aquest temps, va deixar respostes molt interessants, com l'anunci que el diari Ara aspirarà en el futur en qualsevol plataforma, encara que ara s'estan centrant en el canal de televisió.


Per introduir i tancar l'acte, van intervenir el degà Josep Maria Català i el rector Ferran Sancho, en aquest ordre. El primer va presentar la figura de l'Antoni Bassas i va fer un discurs on va nombrar tres eines claus per encarar amb optimisme el curs que comença: entusiasme, curiositat i generositat. El segon va concloure la conferència afirmant que "el paper del periodisme és fonamental" i recalcant les paraules del degà afegint una eina més: el compromís. També va llançar una queixa contra les retallades en educació, que estan afectant de ple a universitats com l'Autònoma.




Presentació del bloc

Benvinguts al bloc d'informació sobre l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV). 

Sóc el Jaume Palomar, estudiant de 1r de periodisme de la UAB, i aquest bloc és una activitat pràctica de l'assignatura "escriptura en premsa".

Aquí podreu trobar la informació d'actualitat d'una de les entitats culturals més importants de Cerdanyola del Vallès. En la meva opinió, l'Agrupació Musical, formada per un banda i una coral, necessita un espai d'informació per fer arribar al públic les seves activitats i novetats que desenvolupa. Per això, en el bloc podreu trobar informació sobre concerts, sobre actes, entrevistes, fotos, vídeos, estadístiques, etc.

A més a més, el bloc tindrà un espai destinat a les notícies sobre la UAB i la facultat de comunicació que els professors de l'assignatura considerin oportunes de publicar. Aquesta informació es podrà trobar en la última pestanya de la barra superior del bloc amb el títol "Notícies UAB". Tot i això, la informació majoritària serà sobre l'AMCV.


Amb aquest web, procuraré com a objectiu millorar el meu estil i la meva tècnica d'escriptura en premsa. A més, m'ajudarà a agafar experiència en aquest camp.


Espero que gaudiu d'aquest bloc igual del que ho faré jo publicant-hi.